BLOGG Läs med webReader

VEM GYNNAS?

Vilka marginaler tycker ministern är OK att ta ut av public service? Jag är rädd att staten inte längre är till den nytta jag förväntar mig att staten ska ha. Kan man gå ur?

Med risk för att låta proggig - jag älskar ironi och fin satir. Med risk för att jag missuppfattar börjar jag skratta då Björn Afzelius sjunger om hur glad han blir över att informationen är fri, och talar om hur viktigt det är att förbilderna Alice Timander (!), Lill-Babs och Hyland talar om hur man ska va'. Mycket pricksäkert. FRI INFORMATION på SPOTIFY.

2010 12 03 Jag har nu i över en timme pratat med tre stora banker (Nordea, Handelsbanken och SEB) för att få veta vilka villkor de har för att acceptera kortbetalning för företag. På samtliga förfrågningar har jag fått till svar att de måste kontakta mig personligen för att ge mig villkoren. Varför gör inte bankerna något av mitt intresse? De borde göra villkoren tydliga på internet, för att underlätta jämförelser dem emellan. Sådana nyckeltal som transaktionsavgifter, årsavgifter och villkor ("Du får inte ta emot pengar från ågon banken inte tycker om"). Inte i någon annan framtidstänkande bransch skulle detta förfaringssätt vara ekonomiskt försvarbart. Snart ringer jag PLUS.

2010 12 03 Tage Danielsson pratar om SÄPO, och övervakning. Tänk om dom hade haft internet på den tiden... Se på Säpo - HÄR

2010 10 25 Idag har jag för första gången träffat en karriärcoach och jag arbetar nu med honom med för att hitta mina styrkor, saker att förbättra, och utvecklas till en marknadsförare av mig själv. Jag ser fram emot att lära mig saker om mig själv jag kanske inte lagt märke till, eller uppmärksammat tillräckligt. Kort sagt, välkommen in, nya spännande tid!

2010 09 21 Det sägs att en av våra skickligaste talare, Olof Palme, som var känslosam, rentav i den övermåttan ibland, var en människovän. Han hade detta att säga om invandrare.

2010 09 02 GRAFIKKORT SÖKES - Mitt grafikkort i min tre år gamla dator har lagt av och jag letar febrilt efter ett nytt. Det som händer är att jag inte kan köra annat än i VGA-läge (650x800), vilket försvårar allt man normalt sett tar för givet. Om någon har bra tips på prisvärda grafikkort (PCI Express finns) tipsa mig HÄR.19:51 2010-09-02

2010 08 05 PRIVATLIV? Glöm det. Att man inte ska behöva bekymra sig om att saker man di skuterar privat granskas av myndigheter, på gränsen till romanen 1984, det är tydligen en utopi. Nu senast har Blackberry med krypterad e-post uppmanats att ge sin kryptonyckel till de indiska såväl som Saudiska styrande. Lägg märke till att Indien, en kärnvapenmakt med spänningar på gränsen till Pakistan (tre krig i modern tid), säger att man av nationella säkerhetshänsyn vill kunna läsa vad folk skickar för mail till varandra. Man häpnar. Misstro föder misstro, liksom våld föder våld. När ska myndigheterna inse att man inte kan förbjuda folk att kommunicera???

2010 08 05 Glad klassisk musik - Det är sällan något hjälper så bra som en glad klassisk musiksnutt, och jag hittade en på YouTube som heter Mantovani - Swedish Rhapsody (Svensk Rapsodi av Mantovani). Har du själv några speciella favoriter som fungerar när du känner dig nere? Bra!
PS. Om du letar efter lättillgänglig klassisk musik (såväl som mer avancerad) rekommenderar jag att du lyssnar på P2:s morgonprogram . P2 har även en Facebook-grupp!

2010 07 13 VARMT VÄDER - Det har slagits några rekord, folk dricker mängder med kalla drycker och det verkar som om Spanien flyttat till Sverige, åtminstone vädret. Tänk på att dricka mycket vätska och se efter varandra!

2010 06 25 GLAD MIDSOMMAR! - Ha det kul och var ansvarsfulla!

2010 06 06 SVERIGE ÄR FANTASTISKT! - Det vill Tällbergstiftelsen meddela, till råga på allt på Sveriges nationaldag. Läs och begrunda. Är vi bäst i klassen så måste vår röst väga tungt i världen. Gör den det? Läs artikeln jag skrev på Sourze, och se om du håller med. Jämförelsen som PDF.


Arkiv