Äldre informationer

Arkiv

Tillbaka

2010 05 15 Läs gärna mer om varför jag valde att inte rösta ja till EMU. En artikel i E24 ger ett litet sammandrag, som jag tycker belyser problemet kortfattat.

2010 05 09 Vad är det med dagens komiker som gör att det är så fattigt med politiska skämt? Jag har en teori om det, men FÖRST, lyssna på den här berömda sketchen "2:15 för en liter mjölk!". Jag tror att eftersom folk var mer involverade i politiken förut, alltså vågade säga vad de tänkte, vågade diskutera i lunchrummen på arbetsplatsen, och faktiskt hade ett intresse av att delta i att styra sina liv, så kunde folk även skratta åt det. Framför mer sånt!

2010 04 21 Idag släppte EU ett utkast till vad som kallas Anti-counterfeiting Trade Agreement, populärt kallat ACTA. Du hittar det HÄR. Längre förklaring. Det man genast lägger märke till är att alla uppgifter är avidentifierade, för att man inte ska kunna se vilka länder som tyckt vad. Vad är det för sätt? Törs man inte stå för det? Hur skulle förhandlingarna kunna hindras om man istället sade vem som sade vad? Nu spelar man ju konspirationsteoretikerna rakt i händerna och låter allt vara osagt. Jag tycker att våra europeiska ledare borde ha mer kurage än att lämna ut ett tandlöst dokument. Men det är ju så dom jobbar, verkar det som. Jag skulle vilja att EU anammade offentlighetsprincipen, en av de viktigaste redskapen folket har att se att deras valda verkligen gör sitt jobb.

2010 04 07 Nu är det dags att berätta lite mer om våra gnagare: den ena älskar friheten. Ludwig, som gärna rusar omkring i buren, har upptäckt att han slipper komma in i den igen, om han kan gömma sig för oss. Nu har han gömt sig bakom kylen, och jag är rädd för att han kanske kommer åt el-ledningar och liknande. Hoppas han vill ut snart. Sigward är den lugna typen. Vi tror att han gillar det faktum att Ludwig inte kan komma åt honom.

2010 04 01 Ja, det har blivit tillökning i familjen Kauppi/Karlsson. Två stycken chinchillor som vi döpt till Ludwig och Sigward bebor nu varsin bur i köket. Det blev inte grannsämja genast, utan de var i luven på varann. Nu vet vi att vi ska ge dom två månader i buren (!) innan de bekantar sig med varandra. Jaja, alla är vi barn i början.

2010 02 19 Ubuntu 9.10 är nu installerat. Vad är Ubuntu? Det är ett operativsystem, baserat på öppen källkod, och i grunden Linux. Jag har nu två olika operativsystem på burken. Min stora självantagna utmaning ligger nu i att försöka lära mig detta system, och om möjligt, få ut någit (annat än snabba reaktioner, effektivare lösningar på saker, gratis program o.s.v.)

201002 11 Ibland funderar man på att skaffa bil. Jag gör det nu, tillsammans med tjejen. Vi vill ha en snål, liten bil, som kostar LITE (alltså inte mycket) pengar; kort sagt en drömbil. Men det finns ett aber. Enligt min tjej är det ingen stor grej, men för mig gör det mig energisk och så sätter jag in debattläge: forte. Bilen måste finnas i färgen gul. Gärna guldfärg. Jag har hört mig för, och en omlackering går på kring 30-40 tusen. "Attans också" tänker min plånbok och ber någon lägga in mig på mentalsjukhus. Iallafall, om ni har en begagnad bil, kring 3-4 år helst, och ser den i händerna på en kanariefil, så kontakta mig.

2010 01 06 Idag har jag varit ovanligt aktiv på Facebook, eftersom min bror i ett svagt (?) ögonblick gick med i en grupp på sagda sida. Det handlar om rädsla för främlingar och rädsla för förändring. Det går så långt att man ger sig på den svagaste gruppen i vårt samhälle: invandarare, flyktingar och icke--svenskar. Dessa har redan idag en mångdubbelt högre arbetslöshet än icke-invandrare, svårare att få jobb, svårt att förstå svenska. Jag anser att vi måste börja svara på den kritik som de riktar mot vårt samhälle, en kritik som i stort sett (varning för generalisering här) går ut på att om vi bara blir av med invandringen, så löser vi alla problem. De har en väldigt snäv syn på vad som är viktigt, och det är enligt mig vår FÖRBANNADE PLIKT att säga ifrån. Säg vad du tycker om saker och ting på Facebook, gå till gruppen "Sverigedemokraterna i riksdagen - ja tack!"

2009 12 31 Idag (läs:igår) på förmiddagen åkte min flickväns pappa in till akuten eftersom han haft ont i hela kroppen i ett par dagar. Gissa vad? Hjärtinfarkt.
Jag vet inte om någon annan märker det, men de mest vanliga inläggen här verkar handla om hjärt- och kärlsjukdomar. Läs i arkivet så får ni se. Iallafall. Kjell, som han heter är en väldigt trevlig och glad kille, som jag nyss firat jul med. Det är så bedrövat hemma hos oss just nu så ni kan knappt ana. Jag hoppas att det här för familjen närmare varann och att vi alla inser att vi inte är stålmän. Jo, han är bara 59 år.

2009 12 23 "EMU funkar inte"... enligt Per Lindvall på Analys på tidningen E24. Jag behöver väl inte säga att det var ett av få saker som gjorde mig så glad som när Sverige ställde sig utanför samarbetet. Att folk nu fått ett vurm för euron tror jag man ska tillskriva strategiskt släppta "rapporter" från diverse opinionsfirmor, som fått beställningsjobb. Allt detta mediamanipulerande gör mig galen!

2009 12 16 Alla läsare tillönskas en God Jul och Ett Gott Nytt År. Varför så tidigt?, Jo, med tanke på den här sidan uppdateringsfrekvens så är det nog bäst att man får fram det så snart som möjligt. Vi ses på andra sidan 2010.

2009 11 27 Jag hittade en intressant text idag. Den är en del av många beskrivningar av olika kulturer, och väl värd att läsa. Om inte annat, så för att få en känsla av trivsel, förnöjsamhet och glädje. Är det skryt? Bedöm själva på Sweden.

2009 11 18 Slutförde ett lagerjobb, med allt vad det innnebär med olika lagerplatser, halvjobbiga lyft (måste få igång min rygg) och trevliga arbetskamrater. Har positiva känslor. Det känns bra.

2009 11 13 Jag har alldeles nyss provat en öl som heter Brewdog Paradox Glen Grant. Den är doftrik, med nyanser av karamell, tjära och trä. Smaken är sträv, lite kornig och har en viss brödighet, maltighet, fatighet, och med nyanser av whiskey. Detta kommer sig av att den lagrats på ekfat som man tidigare lagrat whisky på. Den är mycket god.

2009 11 12 Jag ska nu kika in till en lokal mack för att börja med diverse. Vet ej än vad det blir, men kul ska det bli. Återkommer med mer info inom kort.

2009 08 31 Det är dags att sammanfatta Augusti: 1) medias genomslagskraft måste belysas, 2) "bloggsfären" behöver avdramatiseras och 3) folk måste börja använda huvudet: Verkar något för bra för att vara sant är det nog det.

2009 08 16 Vi är nu på väg till Estland. Hoppas pengarna räcker!

2009 07 31Facebook har sina stunder! Det har börjat hända saker med gamla klassen från Hammarbacksskolan! Ett gäng bilder har kommit upp, och folk har börjat snacka om återträff. Det är jättekul! Dessutom hände något skoj alldeles nyligen då en kompis från klassen som numera bor i Dalarna (Borlänge) ringde och sa att han stod utanför dörren! Det blev kaffe och ett roligt snack om alla å allt. Det var som om det var igår vi gick i högstadiet bland Kissplanscher, hästdiggare, UNO-spel i hemrummet och Hemkunskap med Svinto (no offense, om Svinto råkar läsa detta). Det ska bli jätte-kul!

2009 06 19
Midsommarafton. Grattis. Men skämt åsido: gå nu genast in på följande länk och skriv under. Jag tänker inte skicka några mail, utan tar det via hemsidan. Hata namninsamlingar!

2009 06 18
Det är min namnsdag idag, och detta är även slutet på den här s.k. bloggen. Jag ska istället se till att fylla "ettan" med sådant jag gillar, min hobby, nyheter om sånt jag tycker är viktigt. Så får vi se om ni fattar galoppen.

2009 04 01
Första April-skämt i tidningar - det finns enligt tidningen City, helikopterkurser- Enligt DN finns vipkort i kollektivtrafiken Expressen nämner tvångsintagning av klamydiamisstänkta, och Mållgan talar ut i Värmlands tidningar om sin rattfylla.

2008 08 26
Jag har länge funderat på om vi börjar gå för långt i vår kamp mot de så kallade terroristerna. När vi "frivilligt" underkastar oss saker som lagen om signalspaning i kabel, den kända FRA-lagen, smider vi in oss i bojor som påminner om... ja, jag vet inte vad. Det blir som i Amerikas Förskräckta Stater, där media trummar upp fruktan för yttre hot, och patriotismen tillåts rättfärdiga diverse övergrepp på vanliga människors rättigheter till ett privatliv. Vi måste väl för tusan inse att vi inte kan kriga mot den fattiga världen (hur många terrorister kommer från länder där det råder demokrati och jämlikhet?). Jag blir så trött.

2008-09-03
ÄNTLIGEN! En seger för den lilla människan! Jag har länge velat tro att en människa sågs som en individ med rättigheter (och skyldigheter). Nu är det bevisat att vi kan fortsätta att ha tilltro till vissa delar av vårt rättsväsen. Det är en dom som avkunnats i EU:s domstol i Luxemburg, som rör de individer som var medlemmar i ett nätverk kallat al-Barakaat (artikeln) och som fick sina tillgångar frysta. Jag har ännu inte läst domen i detalj, men det visar iallafall på den grundläggande principen om att man inte ska bli rättslös. Ett fyrfaldigt leve för lagen (när den fungerar)! Leve den! Hurra, hurra, hurra, hurra!

2008-07-25
Det har nu gått en vecka sedan jag återkom från semestern, och mycket har hänt! Det har spelats rollspel, det har softats (läs: inte gjorts något ALLS) och inhämtats information i aldrig sinande ström. Jag har hittat en ny webläsare som heter Sleipnir. Den är från Japan, och känns mycket smidig. Lite besvikelse på att jag inte fick spela min manliga prostituerade i EON dröjer sig kvar, men det går nog över.

2008-07-16
Efter snart tre veckors semester, mycket Vätö och en del datorspelande kan semestern sammanfattas med kort och gott: SLAPPT!

2008-06-16
Skum telefonbusiness - Det var lördag, 30-årsfest och en hel del tomtar på loftet. Jakten på min mystiskt försvunna mobiltelefon var resultatlös. Detta ända tills den dagen efter brölade alarmsignalen (Britt-Erik - Gullefjun). Den låg UTAN simkort i en ryggsäcks yttre bakfack. Ingen vet hur den tog sig dit, vem som har tagit ut simkortet eller var Elvis bor. Ungefär så skumt var det.

2008-06-02
SWEDEN ROCK FESTIVAL - Imorgon bär det av med fyra kamratar ner till Sölvesborg. Laddar med Solkräm, öl, hörselkåpor, tält, sovsäck och utmärkt humör. Resan till Finland var trevlig, men ensam, fast jag kände mig lite som lammkött för vargarna när de två 45-åringa fruntimren anföll.

2008-05-30
Måste ha folk till båten... Har en plats över på min biljett som jag bjöd ut på Tradera alldeles nyss (blaki974). Vet inte vem som köper, men alla är välkomna!

2008-05-26
TOWEL DAY AVKLARAD! Det blev lite ensamt i Vallentuna. Jag var den ende jag såg på hela söndagen med handduk, men jag GJORDE det iallafall!

2008-05-21
TOWEL DAY ! Glöm inte att ta med dig en handduk på söndag den 25:e maj för att visa din respekt för alla liftare därute. Läs på denna länk (engelska). Ta med din handduk ÖVERALLT så att du kan minnas boken "Liftarens Guide till Galaxen" (THHGTTG)

2008-05-13
Glad i miljön? Vill du ha den kvar? Börja med att följa denna länk och följ råden. Energismart!

2008-04-16
Bitter och elak - kan jag VARA det? Ja, det är uppenbarligen så. Jag trodde det inte själv, men så är det. En elakartad förkylning har gjort mig morgondöv (d.v.s. sover jag på "fel" sida med fel öra mot kudden - så vaknar jag inte). Jag blir nog bitter dagen ut. Ev. kan jag trösta mig med lunchen.
(senare)
Det BLEV bättre. Efter tre små burgare på Gyllene Måsen, pluss Walk of Life med Dire Straits och Happy Hour med Housemartins känns det som om jag kommit på banan igen. Släpp sargen och kom in i matchen!

2008-03-30
Aversion mot onödiga utgifter har väl de flesta (utom de som vältrar sig i pengar och följdaktligen inte behöver bry sig). Idag insåg jag lite försent att 50 cl juice kostade 36 kronor på Gyllene Måsen (a.k.a. McDonald's). - TANKESPRÅNG - Undrar om det är därför BMW alltid hamnar högst upp på nöjd-kund-index? Alltså, om man betalar dyrt för en vara, och tycker den är dålig, då framstår man ju som ohjälpligt korkad. Det vill man ju inte vara, så om man bara intalar sig själv att det ÄR bra, alltså att slänga pengar i sjön, så känns det kanske lite bättre. Fotnot: BMW är en DYR bil.

2008-02-26
Lite senare...
Det är nu dags att söka HJÄLP för snusberoendet. Jag var utan i hela EN timme. Den åt jag lunch. Sen var det dags för en snus. Det gick alldeles för lätt att gå in i affären och handla.

2008-02-26
Det är nu dags för ett nytt försök med att sluta snusa. Den sista prillan musblöjan lades precis in, och om det går som jag hoppas blir detta den sista någonsin.

2008-02-05
Nu har jag startat på nytt känns det som. Ny bakgrundsbild på datorn, ny bokskock i inköpspösen från andrahandsaffären. Bara engelsk science fiction av varierande grad. Med min alllierade sir Koffein och sir Sömnbrist drar jag åstad för att berika världen!

2008-01-05
Tänkte väl att kaffet skulle få igång mig. Nu sitter jag med för många projekt igen, men det är kul att vara tillbaka i skrivartagen. Projekten är (bland andra) att skriva en science fiction historia om en rymdskeppspilot kallad Len. Alla som vet vem jag syftar på är välkomna att skicka ett mail. Ett annat är att fullborda en ukronisk beskrivning av Sverige som stormakt, genom hela historien, fram tills nu. En medskribent håller, får jag hoppas iallafall, även på med sammalunda.

2008-01-02
Jag upptäckte hur kul det var att fira jul med släktingarna. Allra roligast var nog att min gudson Benjamin genast upptäckte den gamle mannen med tomteskägget. Hoppas han inte har hittat till min hemsida än och kan förklara ett av julens mysterier löst.

2007-12-04
Har haft seriösa tvivel på min berömda förmåga att vara tålmodig med kunderna. Blev rätt irriterad idag över en kund som blev oförskämd i telefonen och blev riktigt förvånad över min egen reaktion.

2007-12-02
Bali är värd för en viktig konferens om vårt klimat. Det tycker tidningarna är värt ungefär tre rader. Jag saknar tiden då folk brydde sig. Måtte den snart komma tillbaka. Någon som vill starta ett nytt Medvetande-nätverk?

2007-11-20
Även om det är enormt mörkt därute så gör det inget, har jag bestämt. Jag har nu jobbat så mycket natt (kväll) att jag börjar se en total uppluckring av det som poulärt kallas "DYGNSRYTM". Den som hittar en, och är villig att sälja den billigt, ombedes ta kontakt med mig.

2007-10-31
Har nu äntligen lagt upp en databas för första gången. Den återfinns på http://forum.d-d-r.se. Där ska vi diskutera allt som har med vår förening Daring Dice Rollers att göra. Datorspel, brädspel och rollspel. Ska definitivt lära mig mer om databaser. Verkar vara ett smidigt sätt att hålla information samtidigt på flera platser.

2007-10-24
Jag åker till Umeå imorgon för att hälsa på en kamrat! Det ska bli spännande. Har aldrig sett vare sig stan, kamraten eller det universitet hon går på. ska bli kul i vart fall. Tar med mig mobiltelefonen.

2007-10-02
Hälsa - dags att se till den, ja... Nu ska jag träna. det går så mycket lättare när man upptäcker att man får mer energi, orkar mer och faktiskt kan använda tid till att ta hand om sig istället för att lata sig och dröna.

2007-06-21
VÄTÖ - Här kommer jag!
TREVLIG MIDSOMMAR PÅ ALLA!!

2007-06-05
NU STICKER JAG TILL SWEDEN ROCK

2007-05-09
Nu har Björn varit utan snus i tjugoen (21) dagar. Det är ungefär likla många dagar som jag är ÅR. Iallafall enligt Björne - Vuxen?

2007-03-19
Nu har jag lekt med datorn i ca 2 veckor, och redan tappat massa sömn p.g.a. detta. Men jag sparkar rumpa på Enemy Territroy i alla fall! Jag har också glatt mig åt våren, sörjt över dess snara bortgång och hoppats på att den snart kommer igen.

2007-02-15
Jag har slutfört beställning av min dator hos ett datorföretag, och samtidigt bestämt mig för att sluta snusa. Har varit snusfri i ca 4 timmar nu.

2007-02-08
Pappa har varit hemma, till och med tagit en promenad. Han verkar vara vid gott mod, och funderar redan över nästa bok han vill skriva.

2007-02-05
Pappa har legat hemma och haft lite ont i magen. Inte onormalt enligt läkarna. Vi hoppas att allt återgår till det normala snart.

2007-02-01
Pappa har legat för observation under natten, men det verkar stabilt. Får nog ett antal provsvar under dagen. Fritte åker och hälsar på.

2007-01-31
Pappa har åkt AMBULANS till sjukhus. Mer info följer. Avvakta med era samtal. Vänta till tidigast klockan 20.00.

2007-01-30
Pappa har sovit första natten hemma efter ingreppet. Det verkar ha gått bra, men lite ont i magen har han allt. Ska försöka köpa Alvedon 500 mg.

2007-01-16
Efter hjärtinfarkten har nu pappa opererats 15/1, och ligger på uppvak när detta skrivs. En bit plast har nu blivit del av hans kropp.

2006-01-25
Pappa har fått en hjärtinfarkt och återhämtar sig.
Han fick den i onsdags den 25/1 -06 och var först halvvägs till Danderyd på förmiddan när värken släppte. Efter att ha fått ont igen skjutsade jag in honom runt klockan nio på kvällen, och han lades in. Han är nu hemma och tar igen sig, men går stärkande promenader.