FLYG

Jag gillar flygplan, och inte vilka som helst. Det rör sig främst om flygplan från andra världskriget. Jag har aldrig själv flugit några, men råkat stå intill "Gul Kalle", den svenska P51 Mustang som då och då gästar Lions Flygdag på Vallentuna (RC-)flygfält. Enda gångerna jag varit med och tittat på förstörde min kompis sin glidflygare (p.g.a. ej påslagna ackar i flygplanet(!)) och när jag och Bengt Rundgren försökte flyga en helikopter som aldrig ville starta.

Jag har inte flygit annat än flygsimulatorer, men hoppas en dag kunna göra någon form av träna fort, kör lite-arrangemang. Hoppas att den som läser det här inser att jag vill ha några dagar med MiG-flyg över Moskva.

När jag funderar över mitt flygintresse, så drar jag mig till minnes de lektioner i solan som jag blev "klar" fort på. Jag efterfrågade mer att "göra" och fick då av läraren uppdraget att rita av några flygplan i en gammal bok med flygplan från 1:a världskriget. Sagt och gjort, så skedde. Det blev ett otal Fokker, Sopwith och diverse Gothas och liknande. Inget värt att visa upp, men det satte spår. Det var visst en bok av Munson, "Flygplan i färg" tror jag den hette.

Eftersom det finns rediga källor till fina flygplan online har jag inte besvärat mig med att rita av dom enkom för denna sida, men upplyser här nedan om några sidor med länkar till, eller bilder på flyg. Resten av sidan avsiktligt lämnad tom.